среда, 13 сентября 2017 г.

Цікаві вправи

Мозкова гімнастика. Криголам «Абетка гарних слів»
Хід вправи
Учасникам називається літера, наприклад «Д». Вона є головна героїня гри. Кожен учасник повинен назвати гарне слово, що починається на цю літеру (доброзичливий, добрий, дружній, достойний…). Можна присвячувати одне з названих слів учаснику групи, називаючи його ім’я. 
Вправа «Муха»
Мета: розвиток стійкості і концентрації уваги, аналіз та утримання зорового образу.
Хід вправи
На дошці накреслена сітка з квадратів 3 х 3. (Можна кількість клітинок поля збільшувати). У центрі намальовано муху. Муха в уяві «літає» на 1 клітинку: угору, вниз, вліво, вправо. Ведучий диктує напрямок руху мухи, учні поглядом стежать. Один рух – це одна команда. Після декількох команд ведучий просить показати, в якій клітинці зупинилася муха. Не можна виходити за межі ігрового поля. Варіанти гри: стежити з заплющеними очима, прискорення темпу «польоту», повернутися спиною до малюнка.
По завершенню вправ проходить обговорення:
Що цікавого і цінного дізналися для себе?
Що сподобалося? Що видалося дивним?
Які вправи було виконувати легко? Які важко?
Криголам «Сліпа геометрія»
Мета: виховувати злагодженість у діях учасників, підтримувати гарний настрій.
Хід вправи
Учні стають у коло, беруться за руки, заплющують очі. Ведучий називає геометричну фігуру (трикутник, квадрат…). Учасники повинні з заплющеними очима вишикуватися в задану фігуру.
Рефлексія заняття. Підведення підсумків заняття. Учасники і ведучий діляться враженнями про заняття, про те, що нового дізналися про себе.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Авторы